Zapatillas


Over Zapatillas


Al meer dan 15 jaar ga ik (Lin) regelmatig naar Menorca, op bezoek bij mijn broer. Menorca is de parel van de Balearen. Het eiland kent in mindere mate het toerisme dan Mallorca en Ibiza, maar dat is voor mij net haar grote troef. Als UNESCO biosfeerreservaat draagt Menorca ecologie hoog in het vaandel. Je ziet er zo goed als geen hoogbouw, de straten en de stranden zijn kraaknet, bijna elke inwoner heeft zijn eigen huerto (moestuin) en er is veel aandacht voor de locale agricultuur. De meest gekende ambachtelijke producten zijn de queso de Mahón en de sobrasada, maar ook onze Avarcas zijn hier het bewijs van. Kortom: een eiland om instant verliefd op te worden. Dat gebeurde ook bij Inge toen ik haar in de zomer van 2018 voor de eerste keer meenam.
Ik durf niet te zeggen met hoeveel paar Avarcas we die zomer naar huis gekomen zijn. We konden niet kiezen welk model we nu het mooist vonden of welke kleur we het meest zouden dragen dus namen we ze maar allemaal mee. In België werd de Avarca ook gesmaakt wat bleek uit de vele complimenten die we kregen, gepaard met de vraag waar we die sandalen vandaan hadden. En hopla, de kiem voor Zapatillas was gelegd.


In het najaar van 2019 trokken we terug naar Menorca met een missie: het uitwerken van ons businessplan om de Avarcas in België te introduceren. We gingen de verschillende distributeurs een bezoekje brengen om de collecties te bekijken en we kregen een rondleiding in hun fabrieken. De zorg, de trots, de traditie en de eerlijkheid waarmee dit product gemaakt wordt, was hartverwarmend. In deze kleine familiebedrijfjes doet de zoon het ontwerp, snijdt de vader het leer, de moeder zit achter de naaimachine en de schoondochter doet de verkoop (want zij is de enige die Engels spreekt). Hierdoor werd ons enthousiasme voor dit uitzonderlijk product alleen maar groter.
De Avarca is sterk in zijn eenvoud. De eenvoudige vormgeving maakt het succes van deze allround sandaal. Of je nu houdt van casual of chique, kleurrijk of sober, de Avarca kan het allemaal aan zonder in te boeten op comfort en elegantie. Al onze sandalen dragen de “Avarca de Menorca” garantie: ambachtelijk vervaardigd op Menorca, uit kwalitatieve materialen, in evenwicht met de natuur en met respect voor een jarenlange traditie.


Deze ideologie willen we doortrekken in de rest van onze onderneming. We kiezen daarom bewust voor duurzame verpakkingsmaterialen uit gerecycleerd karton en organisch katoen, we gebruiken een stempel uit biorubber en we geven onze klanten de mogelijkheid om bij verzending te kiezen voor de fietskoerier.


Uit al dit moois, een ondernemende vriendschap en uit liefde voor Menorca ontstond “ZAPATILLAS”.


¡Disfrútalo!


Inge en Lin

Copyright 2020 Zapatillas © Alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "OK" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies zoals omschreven in ons privacybeleid.

Privacybeleid Zapatillas
OK